Sözleşme avukatı, sözleşmeler hukuku dalında uzman olmuş avukatlara denir. Sözleşme avukatları sözleşmeleri hazırlama, düzeltme ve yorumlama gibi işlerde profesyonel şekilde hizmet vermektedir.

Sözleşme hukuku avukat ihtiyacının kesin olduğu hukuk dalları arasındadır. Sözleşmelerde en az iki taraf bulunmaktadır. Sözleşmelerde tarafların hem hakları hem de borçları varolabir. Sözleşmeler yazılı şekilde uygulanması ispat kolaylığı sağlaması açısından fazlaca önemlidir. Sözleşme avukatlarıda bu alanda devreye girer, tarafların hak ve borçlarının kendi isteklerine göre şekillenmesine yardım etmektedir. Beraberinde oluşabilecek bir uyuşmazlık durumunda yargı yoluna başvurma konusunda da sözleşme avukatı aktif rol oynar.

Sözleşme Avukatının Verdiği Hizmetler
Sözleşme hukuku çok kapsamlı bir hukuk dalıdır. İçerisinde birçok sözleşme türü barındırmaktadır ve her sözleşme birbirinden değişik özellikler içerebilir. Bundan dolayı sözleşme avukatının verdiği hizmetler sözleşmenin farklılığı gibi çok değişik şekillerde karşımıza çıkabilmektedir.

Sözleşme avukatı, bir kurumun kişilerle veya başka kurumlarla yapacağı ayrıntı içeren prosedürlere sahip olan sözleşmelerin hazırlanmasında danışmanlık hizmeti verir. Ayrıyetten daha önceden olan sözleşmeleri inceleyerek tarafların lehine ve aleyhine olan konular hakkında da bilgi vermektedir. Sözleşmelerin hukuka aykırı olup olmadığı konusunda da taraflara bilgilendirmede bulunur. Yapılan sözleşmeler sonucunda ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözüme ulaşması için başvurulacak olan hukuki davalar ve prosedürler de sözleşme avukatının yürüttüğü konulardandır.

Sözleşme avukatı, sözleşme kavramının olduğu her yerde kişilere danışmanlık hizmeti, hukuki destekte bulunmaktadır. Hem sözleşme sırasında hem de sözleşmeden sonra kişiler, haklarının ihlal edilmemesi için sözleşme avukatıyla kesinlikle iletişimde bulunmalıdır.